Aino Grib

lidt om mit arbejde og hvorfor jeg er her

At tegne og male har altid været en vigtig del af mit liv. Fra 1968-72 uddannede jeg mig til keramiker ved Kunsthåndværker skolen i København, dermed fik jeg mulighed for også at arbejde tredimensionelt. I 1972-86 arbejdede jeg med stentøj og glas hovedsageligt i mit værksted i Birkerød. Fra 1986 overtog maleriet, hvor jeg deltog i gruppeudstillinger, holdt separartudstilling i Galleri Gammelstrand og en stribe af kunstforeninger samt var fast udstiller i Rørholmsgade.

I 1991 kom jeg til Vesterålen i Nord Norge for at udstille og siden gik turen mod nord flere gange inden jeg endelig flyttede til Vesterålen i 2000. Dennegang for at undervise på Melbu Videregående Skole i formgivningsfag. Efter fire år der begyndte jeg at længtes længere mod nord. Denne gang var målet Svalbard hvor jeg kom første gang i 2003 på et 6 ugers male ophold. Igen blev det til flere korte besøg inden jeg flyttede permanent til Longyearbyen sommeren 2004.

I Longyearbyen har jeg mit atelier og galleri i centrum, atelieret er åbent for publikum hvilket giver mig en hyggelig kommunikasion med både lokale og besøgende fra den store verden udenfor. Jeg rejste herop for at opleve det arktiske lys, sneen, isen og uendeligheden - dette har jeg fået i rigt mål. Det arktiske år med den 4 måneder lange dag og den 4 måneder lange nat er facinerende og det samme er dyrelivet, ikke bare isbjørnene men også fuglene i fjellet, sælerne på isen og rensdyrene, som græsser uden for mine vinduer.
Siden jeg kom til Longyearbyen har jeg hovedsageligt arbejdet med mine egne arbejder, men også lavet plakater og undervist. Så langt har mine ophold på Svalbard ført til flere udstillinger. Da jeg kom her op var planen at blive her et år, men inspirationen fra dette fantastiske landskab er langtfra udtømt. Så foreløbig bliver jeg en tid til og nyder de helt unike og fantastiske arbejdsforhold.